Jan 7, 2011

8 benda menarik perlu korang tahu

Sejak dah balik hostel ni, macam- macam yang kena buat. Tak dinafikan, penattttt... Sumpah, memang penat laaa!! Sekarang ni pun aku rasa macam nak balik je. Sabar jela wahai umat manusia yang bergelar Syafeika ni, huahua... dah baik sangat bangun pagi, muka huru- hara ni tetibe nak online pulak. Dah lama sangat tak update kot. Apa? korang ingat aku tak updae ni aku tak pernah jenguk belog kee.... Jenguk tau,haaa.. jangan tak tahu, aku kadang- kadang usha gak belog korang k, sekaligus up tarapik belog korang tu, huhu.. ( berlagak gegiler ni ).

Aku ada r terbaca satu majalah ni. Bukan majalah aku k, member aku punya. Haram aku nak beli benda- benda camni. Tak minattttt... Majalah gempak dan utopia tu memang kerja aku p beli. Tak tahula dah ada berapa kat rumah tu. Daahhhhhhhhhhh.. membebel pasal riwayat hidup pulak aku ni. Akey, shum kita p tengok- tengok benda- benda yang menarikk ni.. macam bagusss punya ayat je, kalau bagus sangat takpe la..haha..

1. Buku Guinness Book of Records memegang rekod sebagai buku yang paling banyak dicuri dari perpustakaan. Agaknya diorang nak try kottt...



2. Mengunyah gula- gula getah sewaktu kita mengupas bawang mencegah kita daripada menangis. So, sebelum potong bawang, pastikan gula getah adaa k :P

3. Satu kilo dari berat badan kita mengandungi 7000 kalori.

4. 13% orang di dunia adalah kidal. So, yang kanan ade berapa peratus ek? huhu..

5. Nama kereta Nissan berasal dari Jepun, Ni : 2 dan San : 3. Nissan : 23.

6. Gerakan Bruce Lee sangat laju sehingga krew penggambaran yang merakam aksi lakonannya terpaksa melambatkan aksinya agar penonton dapat melihat semua gerakkannya. Lajunyaa...

7. Saat kapal Titanic karam, 2228 orang ada di dalamnya namun hanya 706 mangsa yang terselamat.

8. Kala jengking boleh dibunuh dengan menyiramnya menggunakan cuka. Apabila terkena cuka, kala jengking akan marah dan menyengat dirinya sendiri. Cinggg...!

kredit : remaja


Akey dah, sambung titi balik..krorrrr... +.+

8 comments:

  1. fakta no 8 tu betul ke..mcm tak caya je dia sengat diri dia sendiri hahahaha

    ReplyDelete
  2. wah menarik la entri kali ni...nti nk try la lempar cuka kat kal jengking..hak3...:)

    ReplyDelete
  3. buku g w records tu kena curi sbb nk masuk dlm page sendiri la tu haha

    ReplyDelete
  4. saya seorang dri 13% si kidal :)

    ReplyDelete