Feb 8, 2011

mangsa banjir kat Johor dan Melaka dah kurang, yeahhh!

Tadi aku pergi baca berita kejap, tetiba baca pasal banjir pulak. Nak jugak tahu kan walaupun takde kena- ngena! Eh, kejap ekk.. aku rasa ada kena- mengena. Why? Sebab bakal suami i study kat sanelah u..haha.. bunyi macam siot je ekk..hehe..

Kat Johor, dah 24,528 daripada 6,047 keluarga masih  berada kat pusat pemindahan. Mangsa- mangsa kat Muar, Batu Pahat, Segamat dan Ledang pulak dah dipindahkan kat 91 pusat pemindahan. Kat mana? Entahlah.. akupun tak tahu,hehe..



Setakat ni, dah lima orang yang mati lemas kat Johor tau! Selamat kawan- kawan dan si dia takde pape kat sana. Tahu tak dia sempat gurau dengan aku masa dia on the way nak balik UiTM tu? Dia cakap dah boleh berenang- renang dah ni. Tapi betul r.. aku tengok gambar- gambar kat sana tu pun memang.. WOWW!
Tak tahulah macam mana dia boleh naik tren tu kat sini.. T___T


Kat Melaka pulak, dah 189 mangsa banjir ditempatkan kat pusat pemindahan di daerah Jasin pagi tadi ( 8 Feb 2011).

Well, sekurang- kurangnya banjir dah tak teruk sangat sekarang ni. Meh kita ramai- ramai doakan kesejahteraan diorang k?

2 comments: