Mar 31, 2011

dari blogger ke chibidle! siapakah mereka?

Hari ini aku puasa, agak bosan apabila tak dapat makan, WUWUWU. So, akupun mulalah melukis. Tak tahulah kenapa dah rajin sangat melukis sejak kebelakangan ni. Kalau dulu, melukis hanya bila perlu,HUHU. Korang pulak melukis bila? Bila- bila masa? Bagus!

Baiklah. Selepas sehari suntuk menyiapkan lukisan ni, akhirnya dapat pun aku publish kat ruang belog aku ni. Yiiipeey!! Tapi kan.. tapi kan.. bukan lukisan yang sebarangan tau. Tapi chibidle blogger! Akey, aku gelar chibidle hasil singkatan chibi + doodle. Perkataan chibi tu asalnya dari Jepun. Aku rasa korang pun dah tahu kan maksudnya. :)


So, siapakah blogger- blogger yang telah dijadikan model chibidle ini? Cuba teka! Haa? tak dapat teka ke? Alaa..takpalah.. macam tu, cuba korang klik chibidle tu. Dont worry, auto new tab!











Semua chibidle blogger ini dilukis mengikut gambar profile mereka, sama ada di facebook ataupun blog. HAHA. Terharu? Teruja? Terperanjat sebab gambar anda dicilok? Ampun! HUHU. =.= 
Mesti tertanya- tanya kan gambar mana satu yang telah dicilok? Hmm..Hmm.. lu pikirlah sendiri, Assalamualaikum.. :)

21 comments:

  1. salam gadis sabahan...
    saya juga sabahan mcm kmu.....
    mcmna mau cantikkan blog...boring la ngn blog sy yg xda pa2.....huhu....<3

    ReplyDelete
  2. @AcHiDa,cmna mau ckp r..klo mau c cntk belog ni kna byk rujuk tuto jgk bh. sbb suma ada d stu.. :)

    ReplyDelete
  3. awak , do0dlekan laa sy jugak ! :P


    BTW , chantek laa ! suka .

    ReplyDelete
  4. .memang terbaik laa gambo mas pown ad , terharu benor , tapi rambut mas panjang laa ( :

    .entry mas :
    http://www.masahmadsafwan.com/2011/03/mas-mengidap-penyakit.html

    ReplyDelete
  5. @syashafie, blh..RM500000,00..HAHA, xdela, guro je.. :)

    ReplyDelete
  6. @Mas Ahmad Safwan, ye r..nt kite pndekkan rmbt mas ek..hehe

    k, nt SE p bc..winkkkk

    ReplyDelete
  7. @Nur Armilla Mejon,YAA kjen,hehe..bgsla klo u ska..haha.. ber-i-u knon kita r

    ReplyDelete
  8. Pikuuuttt!!! Eh, tersakap tu pula.. Muahua3! Ni abg sudah kasi reaksi n promo ni di blog, ehe3..

    Kambang eh terpilih jadi model.. Model Chibidle pun, jadilah.. Hahaha!

    ReplyDelete
  9. @samizul.net,HAHA..gtu ka..bh..nt ika p cek belog abg..haihh..np ka "pikut" tu..

    ReplyDelete
  10. alala... comey nya...
    aku pn mo satu, bole ka?hehehe..

    ReplyDelete
  11. kaka !!!!!!! i LOIKEEE !!!! tq tq tq tq !!! suka chibidle ne!! comel!! terharu terhare terhari semua ada kak ! i lebiu lah !

    ReplyDelete
  12. @Nana,haha..iya..adi, br ko check ka ni? punya lm da..haha

    ReplyDelete
  13. best la ade bakat melukis .. dulu masa skolah rendah suke gak melukis .. skrg lukis ayam dah jadi cam itik .. huhu

    ReplyDelete
  14. @Nana Hussin, yeker? xpe..lme2 pandaila tu..ni pn bkn terel sgt pn.. :)

    ReplyDelete