Mar 9, 2011

third tag

Sejak kebelakangan ini, aku sedang memikirkan tentang bakal entry yang aku nak post. Tapi agak kelewatan kerana terlalu sedikit informasi yang diperlukan. Haha, skemanya! Akey, first nak ucapkan trimaz ( terima kasih ) kepada Mrs. MygamanBorneo ( sabahan just like me ) untuk tag ini. Hari tu dah dapat tag pasal makanan, hari ni pasal apa pulak ek?




tag pertama


Sila beritahu nama penuh kamu. Tidak kisahlah sampai nama datuk moyang kamu.

Dengan selamba.. NURUL SYAFEIKA EDORA


Kamu suka warna pink tak?

Jeng..jeng!! Mesti korang ingat aku ni fanatik dengan pink kan? tengok blog penuh dengan pink! Sebenarnya aku paling tak suka warna pink ni, HAHA. Tapi disebabkan dah takde warna lain yang nampak sweet, maka dengan relanya aku meletakkan warna pink ke belog ini. Lagi pulak, aku dengar pink ni kegemaran Rasul. Betul ke?

Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan pemberi tag ini, apa kamu nak cakap dengan dia?

errr...hai?

Siapa yang paling comel? Maher Zain atau kamu?

Maher Zain kan kacak. So yang comelnya mestilah AKU! hehe.

Mana lagi sedap? Kek atau aiskrim?

Oh, tidak! Aiskrim sodap dimamam bila terik memancar..

Bila tarikh lahir pemberi tag ini? Kalau kamu ingat, kamu memang hebat.

Baru kenal semalam. Macam mana?

Ain maisarah, siapakah dia?

Macam penulis kat BH jer.. =,=

Ceritakan sejarah kamu membuat blog. Ikutlah berapa perenggan sekalipun.

Sebenarnya dah lama dah berblogging ni. Since aku form 4 kot tapi masa tu tak adalah post apa- apa. Pastu naik form 5 barulah start post banyak benda mengarut kat dalam tu. After SPM, buat pulak blog untuk bestfriend supaya kitorang dapat contact sesama sendiri tapi tak jadi sangat, HAHA. Masa cuti tiga bulan Spm tu, time tu lah aku start belajar main blog semua ni. Belajar coding semua, sebab masa tu aku pakai old template. Tak pakai design- design ni. Pakai old template ni nak masukkan widget dan gadget kena edit sendiri. Bukan copy paste and masuk kat kotak gadget tu. =.= So kalau nak edit sikit- sikit tu bolehlah kot tapi nak buat template sendiri tuu..errr.. kena pikir 20 kali! hehe. So sekarang ni, alhamdulillah blog aku bertahan sampai sekarang dan harap segala entry ni dapat hiburkan korang. ;p


Apabila hari jadi kamu, apa yang kamu nak saya ( pemberi tag ) berikan kepada kamu?

Let me think.. erm..kalau kek tu memang dah wajib. Pastu nak baju, seluar jeans, handphone baru, laptop baru ( nak apple )..apa lagi ek?



Tag kedua



Single/ already taken?

I am single but already taken, huhu!

Nama gf/ bf ?

Hazmi! ^^

Agak- agak, umur berapa nak kahwin?

Dalam 20 lebih. Kahwin muda bagus gak, dapat tengok cicit. Tapi pelajaran n kerja dululah!

Tema perkahwinan?

Cayaaaangggggggg!!!! kita nak buat tema apa ni?!


Beza sahabat dan kawan?

sahabat is our true friend di mana susah senang bersama, kawan pulak sekadar kenalan.

Siapa sahabat anda?

Aini, yana, tata, dekkin, fatin, emy n my lub.  

Tulis seorang sahaja true friend anda.

Semua sahabat adalah true friend ;p

Sila upload gambar anda yang paling buruk.



Sila upload gambar anda yang paling cantik/ hensem.


sekarang nak tag siapa?











cukup 10..yeah!

18 comments:

  1. hazmi your bf? nge~ same like mine lah. your bf fulname plizz. :p

    ReplyDelete
  2. @Bella HaLim..haha, sm ke? xblh ni..haha, hazmi hasnan nm dia ;p

    ReplyDelete
  3. Ikaaa...!!! Napa macam abg seorang ja tu yang somboy sana tu aa.. Macam mau mengurik2 rahsia ja Tag ni, muahuahuahua! XD

    ReplyDelete
  4. @samizul.net,hehe..sb abg rjin kan jwb tag ni..tula tu..ini tag mmg, hbs rahsia d bongkar!haha

    ReplyDelete
  5. hahaha ... wow ... banyak betul hadiah yg di minta utk b'day hehe.

    ReplyDelete
  6. wah faz di tag leh genk sabahan lah..hehe..
    budak mana..??

    ReplyDelete
  7. @Nurfazila Suhaide,bdk mn apa? huhu..mksd sy stdy ke atau tmpt tgl?

    ReplyDelete
  8. huhu! tQ coz tag kte.. ;)

    kahwin umur 20 lebih??
    huhu..
    jgn lupa jemput kte okkk.. ;p

    ReplyDelete
  9. hye pikut...brtuah aku nie trpilih..nmpknya, tiru jwpn ja lah nie.hua3

    ReplyDelete
  10. @Nur Armilla Mejon Pikut? Jeng3! Huahuahua. Aiseh, apa ni men tiru2 ni.. Besa'... <--- marah2 muka cmeng X>

    ReplyDelete
  11. @syafeika edora Oo, iyabah. Haha. Bukan semua Tag juga mau jawab. Kadang ada yang nda berdaya mau ikut, ehe. Tapi Tag kali ni, walaupun ada bungkar2, abg masih ok ja.. Siuk bah ni, minta diri dipuji. XD

    *Nanti cek diblog abg a.. Sekarang ni tengah buat, ehe..

    ReplyDelete
  12. thx tag . sayaa busy sekarang . ty bila dahh free sikit , sayaa buadd kayy :)

    ReplyDelete