May 15, 2014

Wedding Card/Kad Kahwin ( chibidle)

Assalamualaikum hai, hahaha takde kerja. Okay. Blog ni tempat aku kongsi segala benda yang terjadi dalam hidup aku dan juga hasil karya yang merepek yang dah pernah aku 'jayakan'. So hari ini aku dah design satu kad kahwin chibi plus doodle.

I mean, apalah gunanya aku ambil art and design kalau aku tak manfaatkan apa yang aku dah belajar kan? So dah alang-alang aku dah free dan sangatlah tak ada kerja. Inilah aku buat. Selama ni dah belajar macam mana nak buat magazine, notebook, memo pad, badges, poster, brochure dan banyak lagilah. So hari ni try design kad kahwin pulak.




K papoi :)

May 10, 2014

Traffic !



Selepas pemanduan yang pantas...

And that is how i got my result yesterday! Aku tunggu berjam-jam but still, email langsung tak masuk ke dalam inbox. Pelik juga sebab selalunya tengah malam dah masuk tapi ni sampai ke subuh tetap juga tak masuk dalam inbox. Okay, mungkin 'dia' betul-betul terperangkap di dalam traffic jam sebab banyak kawan-kawan dia nak sampai ke area masing-masing.

Pukul 10 pagi barulah email masuk ke dalam inbox. Alhamdulillah, walaupun agak sediiiikit frust tapi keputusan final diploma ni tak mengecewakan. Dengan ini, berakhir sudah segala penantian. Sekarang ni nak tunggu panggilan pula. Wish me luck guys :)

p/s : Komik terpanjang pernah aku buat. LOL


May 7, 2014

Itu bukan ayam !





Tiba-tiba ...



Dengar bunyi bising dekat belakang and i just ignored it. Mesti ayam la tu sebab dah berapa hari ayam tu bertafakur dekat belakang pintu.



Dan aku pun sambung buat kerja. 



Tapi buat kali kedua, dengar lagi bunyi bising tu. 


Then...




OMG. Itu bukan ayam! Itu adalah ular! Laju je ular tu bergerak dan aku pun sekali pintas lalu je tengok rupa dia. Kurus kurus tapi panjang. Masa tu aku dah lari lintang pukang nak selamatkan diri padahal ular tu bukan kejar aku pun. LOL.

Gosh, rumah kampung macam ni lain kali kena lebih berhati-hati lagi dan sentiasa bersihkan halaman rumah anda * pesanan ini dibawakan khas daripada blog syafeika edora.*

Alhamdulillah dan luckily aku tak kena apa-apa. Phew * Lap peluh. By the way ini post pertama dalam tahun 2014. Hahaha... how pathetic is that? Orang dah berpost post, aku baru post pertama setelah lama menyepi. Bulan May pulak tu. Ini pun saja nak update sebab nak abadikan 'kenangan terindah' ni. Nanti boleh baca time dah tak ada kerja.

xoxo.
See you di post akan datang *bajet