May 7, 2014

Itu bukan ayam !





Tiba-tiba ...



Dengar bunyi bising dekat belakang and i just ignored it. Mesti ayam la tu sebab dah berapa hari ayam tu bertafakur dekat belakang pintu.



Dan aku pun sambung buat kerja. 



Tapi buat kali kedua, dengar lagi bunyi bising tu. 


Then...




OMG. Itu bukan ayam! Itu adalah ular! Laju je ular tu bergerak dan aku pun sekali pintas lalu je tengok rupa dia. Kurus kurus tapi panjang. Masa tu aku dah lari lintang pukang nak selamatkan diri padahal ular tu bukan kejar aku pun. LOL.

Gosh, rumah kampung macam ni lain kali kena lebih berhati-hati lagi dan sentiasa bersihkan halaman rumah anda * pesanan ini dibawakan khas daripada blog syafeika edora.*

Alhamdulillah dan luckily aku tak kena apa-apa. Phew * Lap peluh. By the way ini post pertama dalam tahun 2014. Hahaha... how pathetic is that? Orang dah berpost post, aku baru post pertama setelah lama menyepi. Bulan May pulak tu. Ini pun saja nak update sebab nak abadikan 'kenangan terindah' ni. Nanti boleh baca time dah tak ada kerja.

xoxo.
See you di post akan datang *bajet

12 comments:

  1. tak berapa kampung lagi tu kalau belum jumpa ular sawa besar melingkar kekenyangan di penjuru dapur.. haha
    ngeri teringat kisah ular niii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ular sawa pon pernah jugak kat bawah mesin basuh. Hahahaa

      Delete
  2. pernah juga terjadi pada sy tahun lepas....

    datang BW dan follow sini. Entri terbaru dari saya:
    http://mindakabur.blogspot.com/2014/05/namecard-bookmark-daripada-cerita-cinta.html

    ReplyDelete
  3. ahahaha..x pasal ayam jadi mangsa kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah..nak buat macam mana. dah ayam tu selalu ada dekat

      Delete
  4. Uiihh!!!
    Menakutkannya jumpa ular..
    Apa boleh buat, ular tu kurang kasih sayang rasanya...hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurang kasih sayang tak apa lagi. tapi kurang makanan tu bahaya hahaha

      Delete
  5. mula2 terkejut baca sebab ular.
    pah tu...hahaha. kelakarnyaaa... lari.. tp bukannya ular tu kejar pun.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... over nak selamatkan diri sendiri.

      Delete