Nov 16, 2012

like a war!

Pernah tak korang rasa macam ni? Ke aku seorang sahaja yang merasakan semua tu?



Well, i do.. -_-
Always do..huhuhu

Jul 29, 2012

Filem VS Realiti







Original from Facebook


******

Dah lama tak post kat blog ni.
Hoho. Pinjam Troll dari facebook dan post dengan gambar sendiri.

Jul 19, 2012

Syukur! =)



Banyak sangat yang berlaku dalam beberapa bulan ni. 
Alhamdulillah, dah dapat yang ni. Moga je boleh dapat yang lebih baik lepas ni.
Sorry jugak sebab lama gila tak update blog ni, sangat busy dengan kelas yang pack dan juga dengan assignment. Tak masuk lagi dengan drawing, huhu. InsyaAllah ada kesempatan nanti, blog akan diupdate. :)
Oh, tak lupa jugak nak ucap kat sini..

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YER KAWAN-KAWAN SEMUA!







Jun 21, 2012

feeling down



Kita sedih bila tak dapat kolej tapi kita lagi sedih bila kawan-kawan dapat kolej.
Bukannya iri hati, sakit hati atau dengki...
tapi sedih bila sorang-sorang duk luar.

May 21, 2012

first time woooo



Aaaahahaha.. first time buat ni..
TAK PANDAI!! 
wuwuwuwuw 
T_______________T

May 9, 2012

preview tempahan iii

Penat sungguh bila dah mula terima tempahan blog design ni. Rasa nak berhenti pun ada tapi malangnya sekarang ni memang tak ada apa nak buat and aku pun memerlukan duit jugak, huhu. Almaklumlah belum kerja lagi, sobsob.

- - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - -  --  - - - - - - - - - - - - - - -


Aku dah tak ingat dah link blog and nama dia. Yang pasti dia tempah template design berharga rm10 and nak warna pink. Permintaan dia sangat- sangatlah senang and aku siapkan dalam masa beberapa jam aje.




Tengku Nazmi

TK Nazmi ni baru je nak mula blogging. So dengan jujurnya dia tak tahu sangat pasal blog blog ni so dia bagi 100 % kat aku macam mana nak design. Masa ni aku dah blur jap sebab masa tu aku memang kekeringan idea. Pulak tu nak design blog untuk seorang lelaki. Rasa nak hantuk kepala kat jalan tar! HAHA.

Dia dah lama nak order dengan aku tapi masa tu aku kat kolej and aku tolak. Bila aku dah balik sabah, aku terimalah order dari dia ni. Eh, panjang pulak mukadimah ni! Akey, TK Nazmi ni nak blog dia warna biru dan putih. Nak tambah dengan tab menu dan chibi yang encem macam dia, huhu. So jadilah design macam kat atas tu. Trimazz TK Nazmi,, moga aje blogging ni dapat buatkan diri Tk happy :)






Hedayat ni member 1 kelas dengan aku. Tak sangka yang dia pun main blog. So tiba-tiba ni ( apa punya ayat ni ), dia minta aku tolong dia design Header , tab menu dan footer. Template pun asalnya dari aku tapi dia tak order la design blog. So dia sendiri je yang design blog dia dan aku cuma bertanggungjawab design header dan dua benda tu je.





Sebenarnya Kak Rina tolong member beliau yang masih baru lagi dalam dunia blogging ni. Kalau nak tahu, diorang ni buat bisnes online dan banyaklah jugak produk. Kak Rina nak blog yang simple tapi nak ada kerawang sikit dan bunga sikit. Lepas tu nak warna pink. Ini merupakan design pertama untuk blog tersebut tapi yalah, Kak Rina nak simple dan tak berapa nak menyerlah sangat so ada sesetengah tu i terpaksalah ubah,huhu. Kalau nak tengok, bolehlah jenguk blog beliau :)




Kak Sya nak tema happy family untuk blog beliau. Mula- mula tu Kak sya nak warna purple dan kelabu tapi aku rasa macam agak suram pulak pakai kelabu ni. So jadilah warna pink putih. Lepas tu Kak Sya ni nak blognya dihiasi dengan bunga-bunga tapi tak nak rose katanya, so digantikan dengan tulip. Masa nak design ni agak mencabar jugaklah, huhu. Then selama aku dah berabad blogging ni, barulah aku tahu ada readmore secara auto. Penat-penat aku design dan letak code ' semula jadi ',, HAHA. Tapi tak apalah, memang lumrah designer macam ni. Apapun, terima kasih kerana sudi menempah dengan saya ya kak :)

NOTA TANGAN : Ada 4 design lagi yang perlu disiapkan. Harap dapat siapkan dalam minggu ni jugak, 
                                 Amin =) Lepas tu nak tutup tempahan 30 mei ni. 




Apr 11, 2012

Keyword!



What The Fish ? 
Kenapa banyak keyword lucah menuju ke blog aku ni?
0,o

Nota : Tengah pening kepala cari rumah sewa dan siapkan tempahan :(
___________________________________________________

Mar 31, 2012

Raisiiiiiiii.... why?





Damn it! Sangat sangat memalukan. 
Masa tu aku kena ambil oleh umi dan hazmi, planning nak masak nasi dan panaskan
lauk untuk makan malam.
But it turns out....
NASI MENJADI BUBUR!
Oh, terasa peribahasa ini sangat sesuai untuk diriku!
Jangan nak cakap aku tak pernah masaklah kan, aku sendiri terkejut beruk kot!
Tak pernah jadi hal macam ni, aiyak!
Dan yang paling sakit hati bila hazmi keep saying..
" boleh makan tak ni? boleh makan tak ni?"
Failed as menantu mithali,, huhu...
Aku tak sanggup kalau nanti ...



Mungkinkah?



Feb 19, 2012

SE got new enemy!


Haa.. indahnya tidur sebelum...








Ngaa, terganggu tidur sebentar. MENGEJUT pula tu. Ini semua pasal si 'dia'. Habis semua makanan kena selongkar dan tak pasal-pasal gelas pun pecah sekali. T3T
Agak- agak siapalah musuh baru SE ya?

Feb 14, 2012

rejected!


keesokan harinya..



Apa agaknya perasaan korang bila seharian siapkan assigment tapi last-last kena reject?

Benda ni sebenarnya dah terjadi dalam dua minggu yang lepas tapi baru berpeluang nak update hari ini. Ngaa... rasa nak pergi culik anjing laut tu untuk buat assignment sebab kitorang kena suruh buat bentuk haiwan laut menggunakan dawai T3T

Jan 1, 2012

Tahun Baru!

Assalamualaikum dan hai! Wahhhhh... LONG TIME NO SEE! Aku rindu sangat dah dengan blog ni dan tak lupa juga kat member- member yang selalu singgah ke blog ni, terima kasih diucapkan.

Aku nampak jugak komen dan ucapan korang kat shoutbox which is sekarang ni dah tak berfungsi lagi sebab dah start nak main bayar- bayar. Huh, memang taklah kan dengan keadaan aku sekarang ni, HAHA. Apapun, aku ucapkan korang semua selamat menyambut tahun baru! XD


Dan yang ini merupakan hasil daripada kitaorang, comic doodler , untuk tahun baru ni. Sepatutnya aku nak lukis cerita pasal ni tapi disebabkan busy dengan assignments, semua tu tertunggak. Dan akhirnya hanya mampu post yang ni je, HAHA.

The list of participants:
The Doom Bringers (Left Side)
1. Ernest Ng (http://dontlikethatbro.blogspot.com) – Shadow Ninjas
2. Aujinz (http://aujinz.blogspot.com/)- Blue MECHA
3. syuthekitteh (http://syuthekitteh.tumblr.com/) – Sailordoom & Super Evil Kitteh
4. Miss Morbids (http://missmorbids.net) Lady Morbids and Sir Oreo
5. Miao&WafuPafu (http://akiraceo.com) – DragonMaster
6. UTAR Boy ( http://utarboy.blogspot.com ) – Bankai Shinigami Boy
7. Pauline Low (http://iknowyoudontgiveadamnaboutmylife.blogspot.com) – Queen of Evil
8. Robin (http://burungrobin.blogspot.com) – Prince of Evil
9.The Sharkox (http://www.thesharkox.com/) – Mutant
The Protector of Earth (Right Side)
1. Amin Aizuddin (http://amin-aizuddin.blogspot.com)-Zorro Malaya
2. Egg & Yolk (http://theeggyolks.blogspot.com) – Eggatron
3. Munyamunya (http://charchillies.blogspot.com/) – Kitteh Army
4. Kendy’s life a.k.a house88kend (http://kendylife.blogspot.com)- Flower Goddess
5. A Medical Student Life Told in Comics (http://www.mistersimpleton.blogspot.com) – Medic Team
6. cheeChingy (http://cheechingy.com) – PokemonMaster
7. Bolehland (http://bolehland.net) – Samurais
8. SE ( http://syafeikaedora.blogspot.com) - Green warrior
9. Dorky Guy (http://dorkyguy.blogspot.com) – DragonRider
10. Kyoru (http://koudamainframe.blogspot.com) – Aegis Warriors
11. SayaDoodle (http://sayadoodle.com) -
12. Pek Chek Kia (http://pekchekkia.com) – Super Pek Chek Saiyan 4
High Res boleh dapat kat sini..