Nov 14, 2011

SE says goodbye :(








Wuwuwu.. T________________T sangat sedih apabila terpaksa meninggalkan semua ni. Dalam beberapa jam lagi, aku akan meninggalkan rumah dan seterusnya Sabah, untuk menyambung pelajaran yang sudah lama tergendala.

Dan YA, aku pastilah akan merindui internet, sehari tak buka tak boleh woo. So, kalau dah sampai ke UiTm nanti, tak tahulah dapat ke tak online. Mungkin jugak blog ni akan kesepian buat sementara waktu. Entah- entah aku cuti sem nanti baru dapat online? Siapalah tahu kan? Ngaa.. aku nanti mesti rindu kat korang jugak yang selalu jenguk blog ni, yang mengomen, yang follow, dan jugak silent readers!


NOTA : Aik,, trimazz buat aujinz sebab promote aku dan lukiskan yang ni untuk aku,, perghh lama baru nak ucap HAHA.






Nov 3, 2011

jawab!

Assalamualaikum dan hai,, HAHA lama gila tak post intro macam ni. Selalu post dengan komik rutin hidup je. Akey, banyak cakap pun tak guna. Aku kena tag oleh budak kampung untuk menjawab soalan ni. Banyak gila nak buat dalam tag, malas pun ada tapi kasihan pulak kat budak kampung ni. Biasalah, aku kan gadis yang penuh dengan rasa simpati. Gila cumil tak bila aku cakap macam tu?


 Rules :
  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back !

11 benda yang korang bakal tahu tentang aku,, sob sob.. tag ni membocorkan rahsia betullah!


1.  Nenek orang cina, atuk orang kaum meri seterusnya melahirkan ibu aku yang lahir dan menetap di semenanjung sehinggalah bertemu dengan ayah aku yang berbangsa kadazan dusun ( sabah ) dan lahirlah aku yang penuh kacukan,, bila kena tanya bangsa agak mengong polos jugaklah nak jawab!

2. Sangat meminati kartun dan animasi. Pernah ketika dahulu komik time darjah 4 dikoyakkan ibu kerana tak sentuh buku pelajaran langsung! Sigh!

3. Mula membuat akaun blog semasa tingkatan 4 tapi tak tahu fungsi so ditinggalkan begitu sahaja. Bulan 11 tahun 2010 baru mula serius dalam blogging ni. PFFFTTTTT, seriuslah sangat!

4. Pernah ditawarkan diploma animasi dan masa tu macam nak terjun bangunan sebab happy tapi sia-sia kerana aku terpaksa tolak ( animasi susah nak cari kerja derr) dan terima diploma perakaunan di mana aku tak ada basic langsung dan tak minat, last-last aku berhenti, agagagaga. =________=

5. Aku sangat suka makan nasi goreng tapi yang paling aku suka nasi goreng cina makan dengan sup daging. Tapi benda ni tak ada kat Sabah, and and and... bila aku pesan kat 1 abang ni kat SEGAMA dulu, boleh dia gelakkan aku? Dia ingat aku main-main kot..

6. Sangat malas masuk dapur untuk memasak, tapi kalau masuk dapur bongkar isi peti ais tu rajin.

7. Jarang dapat penyakit tapi bila dah dapat penyakit tu lama pulak nak baik.

8. Gadis berwajah cina. Kenapa aku cakap macam tu? Dulu, masa aku belum mula bertudung ( form1 ), aku dianggap cina and bila aku cakap pasal ada kelas arab tu, baru kakak tu tahu aku ni islam. Mati- mati dia ingat aku cina. Bukan dia seorang je, banyak lagi. Tambah- tambah kalau aku pakai spek ni, lagilah nampak hujung mata tu naik ke atas a.k.a sepet. Tapi sekarang dah pakai tudung, tak nampak sangatlah.

9. Aku suka cakap sorang-sorang dan tak suka pakai mekap dan tak suka pakai kasut tinggi. LOL, aku memang cerewet gila- gila pasal ni sampai ibu aku naik hangin bila aku cari kasut yang tak ada tumit berjam-jam.

10. Blog aku macam dikenali sebab selalu gaduh dengan ayam. Eh eh betul ke?

11. Aku kini berumur 19 tahun. Yeah!

Fuhh, habis pun pembongkaran identiti. Akey, ini pula soalan daripada budak kampung.

1. nama sebenar?
Nurul syafeika edora

2. makan apa pagi tadi?
Nasi goreng je.

3. korang sihat?
Tak, aku sakit gila.

4. asal negeri mana?
Sabah.

5. kalau ada orang nak rompak korang, apa korang akan buat?
Sepak aje! Aku penat-penat cari duit, suka suki je nak rompak?

6. kalau ada orang nak rogol korang, apa korang akan buat?
Terkebil- kebil. LOL

7. gua hensem tak?
Tengok mukalah, HAHA.

8. 2 + 3 - 25 x 34 + 396 / 150 - 1956 / 0 = ?
Aku tak terel lah bab ni.

9. sebab blogging? 
Suka- suka kot.

10. pernah rogol orang? KFC or McD?
Cubaan untuk merogol je, HAHA. * joke * Aku rasa dua- dua pun aku lahap.

11. marah gua tak sebab tag korang?
Tak, sebab aku ada alasan nak update blog. HAHA.

Sekarang aku pulak nak soal.

1. Apa pengalaman korang dalam berblogging ni?
2. Blog aku berat tak?
3. Apa pandangan korang terhadap blog aku ni? best ke? menyampah tahap gaban ke?
4. Umur korang sekarang berapa?
5. Aku comel tak?
6. Kalau ada rm100 kat tengah jalan, apa korang buat?
7. Entry apa yang korang paling suka kat blog aku ni?
8. Bangun pagi, benda pertama yang korang buat?
9.  Asal mana r?
10. Dari mana korang boleh tahu tentang kehadiran blog ni? * ayat tak boleh bla *
11. Aku dah tak ada idea lah, sampai sini je boleh kan?

Orang yang sangat- sangat bertuah untuk di tag :

1. Aujinz
2. Merah itu jambu
3. CC
4. Merah dunia mira
5. Absam
6. Gadis misteri
7. Hafifi
8. Hadi Marosadee
9. Blog semanis epal ( Cik Dill )
10. Tengku Puteri
11. Kak eka

Nota : Ada sesetengah blogger mungkin dah pernah jawab tag ni, tak pa, cuba lagi!




Oct 29, 2011

Tersekat-sekat...









Thanks to Mr KAHAK and her wife kerana beranak pinak dalam anak tekak aku ni. Sekarang dah dapat batuk and yang paling parah bila...


Nota : Sekarang ni pun masih ada lagi tempahan yang belum disiapkan, moga kuatlah diri ni untuk menyiapkan tempahan tu.. Gila skema ayat! T__________T

Oct 21, 2011

Preview tempahan ii

Hari ini alhamdulillah dah siapkan dua blog. :) Akupun tak tahu kenapa aku asyik post pasal tempahan aje sekarang, sob sob... T 3 T

Tapi tak apalah, esok hari kalau dah tak sibuk, aku akan post cerita terbaru. InsyaAllah :)

Pemilik : SE
Blog : Dunia novelaku


Tempah diri sendiri aje, hihi.. 


 Pemilik  dan blog : scha lienn
(Template rm10 )


Nota : Sekarang ni cuaca tak menentu, hari hujan, esok cerah. Lepas tu lusa hujan, tulat cerah balik.. 
           T____________________T

Oct 19, 2011

Preview tempahan

Alhamdulillah,, Tuhan masih berikan rezeki kat aku. Bagi yang menempah tu trimaz
( terima kasih ) aku ucapkan ek dan minta maaf jugaklah kalau sepanjang aku menyiapkan proses design tu agak lambat. Mana lagi nak cari idea dan mana lagi aku nak perang dengan ikan goreng ( apa kena mengena ? ).

So, ini adalah template blog yang aku dah siapkan. :) Kalau masih ada lagi yang nak tempah tu, sila- silalah mesej k,hehe. InsyaAllah aku masih terima tempahan sampai awal bulan 11 ni. Kalau boleh nak kumpul duit sikit laa ( tempahan blog, tempahan chibidle, tempahan header chibi ).

Coco -->  Full template Rm10 ( tema hijau dan comel ).


Chemey --> Full template rm30 [ free chibidle ],, tema biru dan comel


Ngaa.. paling banya error masa nak buat template biru ni T 3 T

Tasya --> Full template rm30 ( free chibi ) tema pink dan comel.


Amira --> Full template rm10 ( cloud )


bagus anak ni, dia tempah template ni then dia tak nak ubah apa-apa pun. Kerja pun senang, just copy paste template and setel! XD


Nota : Hari ni tak buat sebarang komik atau cerita pun, busy dengan tempahan dan urusan nak masuk U. So bagi tayang tempahan kat belog ni pun jadilaa... kira update jugak kan? Hee :D

Nota 2 : Terjumpa satu laman web yang memang umphhh! Nanti bolehlah jadi sumber inspirasi .. Lalala

Oct 11, 2011

Uppsss!!









Demm...

So i was cooking on the other day ( eh apahal tiba- tiba mat saleh ni? ), tapi entah macam mana masa aku nak letak sudu ke tempat asal "dia", sudu tu boleh pulak terpelanting sampai ke luar rumah melalui tingkap. Sighh, ini mesti kes kelam kabut takut bawang hangus =____________= .

Moral of the story : berhati- hati semasa memasak.


Oct 10, 2011

Oh! Follower....







Tahniah buat Azurin sebab jadi follower yang ke 2000 dan tahniah juga untuk Eykyn kerana jadi follower yang 1992!! Tahun SE lahir tuuuu..haha. Oh ya, yang ni ada watermark. Kalau nak yang tak ada watermark,, sila serang FB saya k :)

Nota: Doodles dilukis time tengah kebulur. Sekarang nak pergi mamam.. Wiiiiiiiiiiiiiiiiii...

Oct 9, 2011

susah!




Geezz... Susah betul bila ada ulcer kat dalam mulut ni. Nak sumbat apa- apa kat dalam, mesti buat perlahan-lahan. Kalau kena sikit, sakitnya bukan main lagi! Macam mana nak cepat sembuh ni? Ada yang cakap letak garam boleh cepat baik! Betul ke?

Nota :

Tempahan header dah ditutup! Sorry bagi yang nak tempah header tu, k? But,, but.. saya masih terima tempahan full template dan doodles! Ini contoh template rm10 kalau nak tempah  :) Boleh pergi kat button HIRE ME --> TEMPAHAN FULL TEMPLATE kalau nak tengok contoh yang sebenar. Setiap blog ni ada maklumat yang korang nak tahu. 






Oct 7, 2011

Bloggers" !!!













Chibidle untuk blogger tak ada watermark, nanti akan dikirimkan ke facebook anda..HIHI. Sabar k..

Nota 1 : 
Bagi sesiapa yang menanyakan tentang tempahan hari tu, saya masih menerima tempahan dan saya dah buat pembaharuan untuk tempahan doodles dan full template ( rm30, rm20 dan rm10 sahaja ). Sekiranya anda masih berminat, klik sahaja button HIRE ME di atas untuk mengetahui maklumat dengan lebih lanjut.

Nota 2 :
Dah dekat dua minggu tak update belog sampai ada yang marah sebab tak update. HAHA, kasihan betul. Tapi hari ni post small gift untuk blogger yang rajin singgah belog ni. Esok- esok post cerita terbaru, InsyaAllah :)

Sep 25, 2011

Lagi gara- gara ayam










Tak tahulah kenapa sejak dua menjak tiga menjak ni, ayam yang sama selalu je nak cari pasal dengan aku. Hari tu mula nak bertelur, kali ni ayam tu masuk rumah pulak. Tak ada ke tempat lain yang dia boleh pergi?

I have no choice, dah siap kemas dan bersihkan rumah, terpaksa buat balik... selepas ayam tu lari lintang pukang disebabkan aku mengejar ' beliau ' hingga menyebabkan barang- barang semua berselerak kat lantai.



entry pasal ayam jugak T__T

> klik <