Apr 30, 2011

Freestuff : Chibidle in uniform school

Assalamualaikum dan salam sejahtera untuk pembaca- pembaca yang sedang membaca belog ini. Hari ini aku baik sikit buat freebies! Haa? Apa hal kan tiba- tiba? HAHA.

Tak adalah, sebenarnya aku dah lama jugak nak buat freebies ni memandangkan sekarang blogger dah dilanda doodle kan? Tapi sejak isu kupi- kupi ( copy ) doodle dan membuang watermark tu, banyak blogger yang kena hentam! Dan sejak hari tu blogger kita pun dah pandai nak buat doodle sendiri, siap baik hati nak buat tuto pasal tu. Wahh.. wahhh.. Eh, akupun ada apa! Aku siap bagi nama dengan chibidle, HAHAHA.

Well, memandangkan semalam aku nak buat header baru untuk belog Dunia Novelaku di mana aku akan post karya novel aku kat sana, tiba- tiba aku rajin jugak nak lukis chibidle untuk dijadikan freebies ni. Kalau korang pernah jenguk belog ni, mesti korang tahu yang aku pernah buat chibidle untuk blogger kan? Tak tahu? Boleh view kat sini. ( bukan auto new tab ).

Akey, akey. Banyak membebel pun tak guna nanti korang bosan. So, mari lihat hasil yang aku dah siapkan ni. :)





Apa yang aku boleh nampak sekarang ni, blogger lebih banyak daripada golongan pelajar sekolah. Betul ke? Sebab aku selalu blogwalking, mesti lebih banyak pelajar daripada yang bekerja. So, akupun terfikir nak buat chibidle dalam uniform. HEHE.

Chibidles kat atas ni korang boleh ambik untuk dijadikan header or else. ( Kalau nak lah.. ) memandangkan ianya freestuff daripada aku yang cumil ni, HAHAHA. But please, please and please... Dont put your own watermark on it. Akey? Hormati hak milik orang dan orang yang telah bersusah payah membuatnya. =)

By the way, chibidles ni dah dibuat dalam bentuk transparent. Saiz lebar dalam 500 x 400 . Harap korang suka, HEHE!

Nota tangan : Belog dunia novelaku ada perubahan sikit. Kalau korang kaki novel, jemput- jemputlah singgah ke belog baru tu k? Komen supaya aku yang lemah ni dapat improve lagi. 

49 comments:

  1. @Nana,uikna.. awl tau dia,haha..padahal blm ag mau c tnjuk ni entry ni,haha

    ReplyDelete
  2. so kiut ! macam owner blog jugak! hehe,

    ReplyDelete
  3. w0w .. Tiqah suke chibidles tu .. so kiut ^^

    ReplyDelete
  4. heheh , saya mintak izin nak ambil yee :)

    ReplyDelete
  5. Comel ! :3 Mntak jgak izin amek ea? :)

    ReplyDelete
  6. awe xleh wat doodles dah.. my ps hilang die punya document.. so x install lagi ps yang baru..

    ReplyDelete
  7. @Dayana AZ, hidung dah kembang smacam.. >.< haha

    ReplyDelete
  8. kak SE , nak bg tahu ni . saya dah buat header guna chibidle akak SE . tq yaa :)

    ReplyDelete
  9. Sy ambek satuu , nanti creadits kay ( ;

    ReplyDelete
  10. doodles cute!!! saya ambik tau..

    ReplyDelete
  11. sye ambik tau doodle nie . cute sgt ! thank you :)

    ReplyDelete
  12. saya amek semua aww ! #tamak LOL btw , tengs. sume comel2.

    ReplyDelete
  13. Kak SE , aina amek 3-3 ye ? haha . aina akn kreditkan . c:

    ReplyDelete
  14. hello hehe tdi BW hehe so usha2 blog nie hehe terjumpa freestuff nie heeh nak mintak izin amek tiga2 sekali yer ehhe geram sgt hehe sebab comel sgt hehehe

    ReplyDelete
  15. huhu...comey nye,, t i na oder laa.. heee,, btw,, nk dume tu eak,,hehe,,,

    ReplyDelete
  16. hye akk...
    sye ambik satu ea!
    terime kasih! :)

    ReplyDelete
  17. COMELNYAAA <333333 YOU GIFTED BY ALLAH :) BESTNYAA . Keyla T.T Takboleh doodle langsung . Saya kidal :[

    ReplyDelete
  18. saye ambik satu boleh ? comel sangat woohh :)

    ReplyDelete
  19. syida nak ambil satu boleh?wee~ thank (:

    ReplyDelete
  20. *minta izin . saya amek yea ^_~
    chumels *wink wink

    ReplyDelete
  21. akk saye nak bgtahu yg saye ade gune doodle akk yg first tu..
    terimakasih tautau ;)

    ReplyDelete
  22. Kak Syafeika..minta izin ambil satu =)

    ReplyDelete
  23. mintak izin yer..ambil satu.. ><

    ReplyDelete
  24. Nak ambil satu dua boleh? Hehe.. buat flyer ^^ Terima kasih ye, jasamu dikenang xD

    ReplyDelete