Dec 28, 2010

tutorial snow berwarna hitam, pink dan putih

Ngaaaa.. sekarang ni selalu je tidur lewat. Kalau nak tidur awal pun dah tak boley woo. Habis aku nanti kalau dah balik kolej. Tak pasal- pasal ngantuk kat kelas pulak. Tak mau.. tak mau... huhu. Btw, aku dah tukar 'pemandangan' belog aku ni. Perasan tak? haha.. jadi gedik jap.





Akey..akey.. tanpa banyak buang masa lagi, sini ada tutorial tentang belog ni. Nak letak salji- salji gituuu.. Kalau tak dapat merasa salji kat Malaysia ni, rasa kat belog pun jaaaadi la.. huhu. So, mula- mula tu korang pilih Design k, baru Add a gadget ---> html javascript.


snow berwarna putih..


<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"><br /><br /><br /><br />/***********************************************<br /><br />* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript<br /><br /><br /><br />* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/<br /><br /><br /><br />* Please keep this notice intact<br /><br />***********************************************/<br /><br /><br /><br /></script>



snow berwarna hitam ( crdt kak liyana )



<script src="http://fwzynn.googlepages.com/snowblack.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript

* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>



snow berwarna pink



<script src="http://fwzynn.googlepages.com/snow.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript

* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>



So, korang just tinggal copy and paste je kat kotak tu. Akey tonkie..itu aje ek..papaiiiii.. =)

6 comments:

  1. @fiqaliqa, xdpt ke? pelik..sy dpt plak? ada ksilapan kot

    ReplyDelete
  2. cam ne nak buat pages punye tajuk yang macam kat atas sekali tu berwarna ea....

    ReplyDelete
  3. @baby milo, err..xtau r nk ckp cmne..tmbh je background : kod wrne..

    ReplyDelete