Dec 31, 2010

alamak.. ada jugak muka indon serupa Khairul Fahmi???!

Lagi- lagi Khairul Fahmi, goalkeeper Malaysia kita ni. Sejak kemenangan diorang semalam tu, semua page pemain-pemain bola kita ni dah banyak yang like sampai- sampai awek diorang pun kena tempiasnya sekali! Dasat.. tapi ini lagi dasat ni. Pasal apa? Haiii.. dah baca tajuk mestilah dah tahu kan? hehe.. 

Ni.. aku nak share la ni dengan korang semua ni. Nak tanya, Apek kita yang sorang tu ada kembar ke? Takde ek.. habis tu yang ini apa? Klik kalau nak tengok gambar ni, serupa bangat deh!




Tadddaaa...!! Serupa ke tak ni? Jangan salah faham, ini adalah orang yang berbeza! Sorang tu mesti la kenal kan.. apek a.k.a Khairul Fahmi dan seorang lagi tu Daniel Mananta, seorang VJ kat indonesia. See? beza kan? Tapi serupa gegiler r.. Tak tahu den nak cakap apa lagi dah.

Baru- baru ni, Daniel ada post sesuatu kat twitter dia. 


Huhu, korang nilai laa sendiri ek.. =)

Dec 29, 2010

awesome grafiti part 2..!!

Ngaaahaaha... tahniah diucapkan kepada pemain- pemain bola kita yang dah berjaya merangkul piala Suzuki tu. Sape tak tengok tu memang rugi la. Walaupun Indonesia dah dapat dua mata, tetapi mereka tetap tidak berjaya untuk menjulang piala tersebut. Siap mengenakan pancaran laser lagi kat Khairul Fahmi, oh pujaan hatiku! Apa hal ayat aku skema gegiler ni? haha, macam nak jadi pemberi laporan la pulak.

Akey r.. setop merapu dan tambahkan keriangan korang( sebab M'sia dah menang ) dengan gambar- gambar kat bawah ni. 

















Dah, sekian ini aje..huahua.. Aduh, sengal bahu!

p/s : dah lupa laman web mana entah aku dapat ni T____________T
















Dec 28, 2010

awesome grafiti..!!

Sebenarnya tak terlintas pun nak post entry sekarang. Sedang nak cari ilham untuk melukis katun tu tetibe tergolek ke sini pulak. Isy..isy.. apapun, memandangkan akupun suka benda- benda camni. So dengan baik aty nya aku share gak dengan korang. Shum klik untuk tengok gambar- gambar ni. REALITI ATAU FANTASI?




sape yang da kene kapak ni?



meriah gegiler..


air terjun?




Grrrrrr....!!!



meh cakap kat aku, sape yang tertinggal suar ni..aisyyy..tak senonoh!


post terhebat kott...


stretttttt je, no belok- belok.. =p


usha jap..


lari weh..!!


iklan : hapuskan nyamuk, jagala keselamatan anda


abe, jangan risau, hero dah datang!


jangan malu- malu, aku tahu korang nak laptop baru..ngee...


alaaa... tak aci! nak nek gak.. :(

p/s : credit to google semua gambar ini

















tutorial snow berwarna hitam, pink dan putih

Ngaaaa.. sekarang ni selalu je tidur lewat. Kalau nak tidur awal pun dah tak boley woo. Habis aku nanti kalau dah balik kolej. Tak pasal- pasal ngantuk kat kelas pulak. Tak mau.. tak mau... huhu. Btw, aku dah tukar 'pemandangan' belog aku ni. Perasan tak? haha.. jadi gedik jap.





Akey..akey.. tanpa banyak buang masa lagi, sini ada tutorial tentang belog ni. Nak letak salji- salji gituuu.. Kalau tak dapat merasa salji kat Malaysia ni, rasa kat belog pun jaaaadi la.. huhu. So, mula- mula tu korang pilih Design k, baru Add a gadget ---> html javascript.


snow berwarna putih..


<script src="http://snow-effect.googlecode.com/files/snow.js" type="text/javascript"><br /><br /><br /><br />/***********************************************<br /><br />* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript<br /><br /><br /><br />* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/<br /><br /><br /><br />* Please keep this notice intact<br /><br />***********************************************/<br /><br /><br /><br /></script>



snow berwarna hitam ( crdt kak liyana )



<script src="http://fwzynn.googlepages.com/snowblack.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript

* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>



snow berwarna pink



<script src="http://fwzynn.googlepages.com/snow.js" type="text/javascript">

/***********************************************

* Snow Effect without images-by Kurt Grigg at http://www.btinternet.com/~kurt.grigg/javascript

* Script featured & available at Dynamic Drive at http://www.dynamicdrive.com/

* Script edited by Ynn Ainul at http://fwzynn.blogspot.com/

* Please keep this notice intact

***********************************************/
</script>



So, korang just tinggal copy and paste je kat kotak tu. Akey tonkie..itu aje ek..papaiiiii.. =)

Dec 25, 2010

first award untuk sayaeee...

Huahuahua... aaaa udah! mesti pelik kan tetiba je gelak sangat? inilah cara untuk buang stress! Yaaaa betoiii... kalau ada gaung sebelah rumah ni, dah lama aku terjerit- jerit kat sana.. hahaha... nasib baik dah lepas dah interview segala tu, bosan nak tunggu giliran. Btw, aku macam terjumpa seseorang yang yang boleh dianggap aku kenal.( ayat apa kejadah ni? huhu ).. Takpa..takpa..tak kisah.. sekarang ni nak cakap pasal award ni. Amanah orang tak baik tinggalkan..kononlaa...

First time tuuuuu dapat award untuk blog. Selama ni dapat tuk pertandingan je...hahaha.. Dah, tetiba jadi minah gedik pulak. Sebenarnya award ni dah lama dapat tapi tak tahu nak tag sapa..Hari ni barulah dapat senaraikan semua nama- nama yang nak tag tu.  Award ni aku dapat dari bakal abang ipar aku... haha.. gurau ja.. bakal bah abang mijul... hehe..and trimazz k sebab tag ika untuk award ni. Walaupun blog ika ni baru mencecah beberapa bulan tapi alhamdulillah, semakin dikenali dan dapat kawan- kawan baru gak. :p

So ini soalan- soalan tag tu ( award kasih cayang )..



1. Siapa orang yang paling korang sayang?

Aaaa... yang ni, aku tahu! aku tahu! hehe.. aku cayang seeeeeemua orang di sekeliling aku bermula dari parents ( tanpa diorang, siapalah kita..kan? kan? ), pastu family, my special one sebab selalu ada saat aku jatuh dan bangkit, kengkawan yang tidak penah tinggalkan aku even aku mungkin pernah wat diorang kecik aty, kawan- kawan baru and pembaca- pembaca blog yang tak best ni.. ngee.. ;p Aiiippppp.. jangan lupa jugak Maha Pencipta dan penegak islam kita..

2. Kenapa korang sayang orang yang korang sayang tu?

Aku rasa di dalam dunia ni, tak pernah orang yang tak sayang kat orang kan? So, aku rasa korang tahu apa jawapan aku. Kalau tak tahu, guess! hehe..

3. Berikan satu kata- kata sayang yang terbaik yang korang nak lafazkan kepada orang yang korang sayang, tapi masih lagi tak mampu untuk dilafazkan.

Everytime I see you my feelings get deeper, I need you more than ever....

5. Lepas tu korang tag kat 15 orang blogger untuk sampaikan salam kasih sayang korang tue =)

Uisshhh... manyak giler blogger yang nak di tag ni.. huhu, takpe.. lagi ramai lagi meriah.. betul tak?

1. hazmi

2. mila

3. ain

4. aini

5. rosley

6. ohujan

7. zulfikar

8. zulkifli

9. cik kira

10. toncet

11. dark half

12.fadzanoralize


13. rashwan haqeem


14.arulash


15. mia

inilaa nama- nama yang dah kena tag. So korang pun kena jawab k and jangan lupa gtau jgk sapa yang tag korang..muaaahah..

Dec 23, 2010

pasang lagu dengan youtube tanpa video

Sebenarnya lagi mudah kalau kita pakai youtube ni. Kenapa? Sebab kita senang nak cari apa- apa lagu kat sana. Aku pun pasang lagu pakai youtube aje. Nak cari lagu yang bukan jenis autoplay memang susah sikit, kadang- kadang bila dah jumpa tak berfungsi pulak. Sebab tu aku lebih suka pakai youtube je. Tapi kalau korang nak jenis autoplay punya, berlambak website yang ada. Contohnya, fullmusik






nampak tak gambar- gambar kat atas ni? Ini merupakan contoh bentuk lagu yang boleh pasang kat entry tapi  kena upload lagu sendiri dan bagi aku, ianya lambat nak keluarkan lagu. Buffering lama sangat kot..So camne tu nak pasang lagu menggunakan youtube tanpa ada videonya?


Akey, mula- mula korang mestilah pergi kat site youtube dulu kan..Then, cari lagu yang korang nak tu. Dah dapat? Akey, klik button embeded tu. 




 Korang akan nampak gambar ni..



korang plih warna kat Panah warna hijau. Pilih apa je warna yang korang suka k. Pastu, nampak tak panah warna ungu gelap tu? Korang kena pilih berapa saiz yang korang nak. Ambil yang bentuk custom tu dan letakkan angka yang korang nak. Width tu letaklah dalam 60 ke, 90 ke, 200 pun boleh jugak. Then, untuk height tu aku cadangkan korang letak 25 camtu. Kalau lebih, video tu akan keluar pulak. Kan ke korang just nak pasang lagu tanpa video?

Lepas korang dah buat semua tu. Korang copy paste code tu kat blog korang. Dah siap pun! Senang kan? senang kan? hehe... selamat mencuba k..



Dec 22, 2010

tutorial meringankan blog..

Honest aku nak cakap.. makin lama makin rasa malas pulak nak post belog ni.. tapi mana boleh macam tu kan? belog ni la kawan aku naik gegiler kalo dah takde orang nak layan aku, ngiaahaha... Ada sorang member ni, dia tegur laa aku kan.. yang belog aku ni lambat nak loading. Belog aku berat ke? Haa.. yang tu aku tak tahu r.. sebab selalu kalau aku bukak belog falsampah ni, memang akey je.. tak tahulah korang kan..kan..

So, dengan murah aty aku share r dengan korang camne nak ringankan belog ni walaupun dah ramai yang tahu. Aku bagi kat newbie cam aku je ekk..hehe.. akey shum kita baca.. 


1. Widget- widget yang tak perlu tu aku rasa korang harus buang, tak wajib k just harus je.. tu pun kalau korang nak belog korang ringan r.. kalau tak nak, sape larang? amboii.. macam carik fasal je fiil aku ek..hehe.. akey siyessss.. kalau korang prasan, and bila korang letak widget yang bebanyak tu.. ia akan melambatkan proses loading belog korang. Tak caya? Percaaaayaa laaa... ( ala- ala lenggok siti ).

2. Too much photos yaarrrr... inipun akan melambatkan loading. Better kalau korang letak gambar yang kecik je saiz memori dia. Macam header.. kan ke 'dia' tu besar? selalu mesti benda tu yang tersekat- sekat nak full kan????

3. Edit page korang! camne? camni.. apa yang dimaksudkan dengan edit page tu sebenarnya, kurangkan entry korang di dalam satu page. Haiipp.. tu tak bermakna korang p padam post korang k!! oh no.. hehe.. just kurangkan aje r.. korang boleh p kat design tu kalau nak buat..



kalau korang prasan kat design korang tu, kat bahagian blog post tu ada edit kan? korang klik and akan nampak gambar ni..


kat tempat dah kena bulat tu laa korang kena edit berapa entry yang korang nak letak kat main page belog korang.. =)

4. Letak read more link... apa tu ek? read more ni boleh tolong korang pendekkan entry korang panjang berjela tu kat main page. Alaaa... kan selalu korang baca belog orang tu ada link ' baca selanjutnya', haa.. tuu laa... bagi blogspot dan kaalau korang guna template yang new editor, korang bolehlah pergi kat design tu dan klik kat post edit tu. Then, korang akan nampak ini..



Korang boleh letak apa je ayat yang korang nak. Yang kat atas tu, ayat aku.. so bila korang nak post apa- apa dan nak letak fungsi read more tu, korang just klik simbol ni kat tempat yang korang nak letak tu.. contohnya..


simbol bulat tu adalah simbol fungsi read more.. dan simbol segi empat tu adalah kesan lepas korang letak fungsi tersebut. Then, bila korang dah siap edit segala- galanya yang korang nak post tu.. after dah publish.. ia akan jadi camni..


see? kat mana korang letk fungsi tu, kat sanalah ia akan 'putus'..TAPIII, kalau masih tak menjadi lagi, korang kenalah letak code ni kat template korang.. =)


<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
<div class='jump-link'>
<a expr:href='data:post.url + "#more"'><data:post.jumpText/></a>
</div>
</b:if >
tapi sebelum tu, korang kenalah cari code ni dulu.. klik Ctrl + F untuk memudahkan korang mencari code ni..


<data:post.body/>


then, copy paste kan code read more tadi kat bawah code yang korang cari tadi. Preview sebelum save k!


5. Kalau korang kipas susah maty untuk letak gambar- gambar kat belog korang ni, macam akulah kot.. haha.. korang boleh letak code ni kat template korang. first, kena cari code </body> dulu.. dah? akey, korang copy paste kan code kat bawah ni sebelum code tadi..


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>



kalau tak menjadi atau takda apa- apa effect, korang copy paste code atas ni sebelum code </head>

well..aku rasa tu je kot.. kalau ada apa- apa tips lagi, jangan kedekut nak share.. tak bek tauuu... 


Dec 20, 2010

hanya untuk kamu..

TTTTaaadddddddddaaaaaa!!!!!! The owner dah balik ni! Ada orang sambut tak? ada tak? ada tak? TAKKK ADAAA??? mak aiii.. sodihnya..huhu.. Takpela, tak kisah.. isk.. isk.. Aaa udah- udah ler tu... hehe, kali ni nak cakap pasal hidup aku ni. Sorry la ek, musti ada yang nak muntah bila baca entry jiwang karat aku ni. So apa kata korang sediakan satu baldi supaya senang sikit koja korang tu, ngeee,....

Honestly, aku rindu sangat kawan- kawan aku time cuti- cuti rumah ni. Bukan cuti malaysia, coz aku terperuk kat rumah. Takkan nak kuar sesorang kott...mana best! Silap- silap aku kena kidnap woo... haha, ada ke orang nak kidnap minah tak cantik ni?? Ada ek? Apaa??? ada? Dijadikan pengutip sampah?!! Banyak cantikkk...amboi..amboii...tak bek..tak bek..


Uish, terlebih- lebih lah pulak melalut ni. Nak cakap lain, dah tershashul ( tersasul ) benda lain pulak. Ahaks... sebenarnya semalam masa on d way nak pulang rumah tu, aku ada terdngar satu lagu ni. Lau ni comel gegiler r..tak boleh tahan kottttt..! Dengan mi segera, aku laju je download lagu ni and masuk kat dalam blog ni. Saje r nak bagi korang dengar.. tu pun kalau korang masuk blog akulah. Almaklum.. belog sekadar di tepi jalan, sape nak baca kan? kan?







 Klik lagu kat atas untuk tahu, kalau nak, boleh gak nyanyi dengan lirik ni.. =)
Dua tiga kapal belayar di samudera


Ayuh sahabatku kita bergembira

Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia

kerna..


Sahabat untuk selamanya


Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat

Untuk selamanya setia

oh oh..




Berakit-rakit kita ke hulu


berenang-renang kita ke tepian

kita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kita

menjadi..




Sahabat untuk selamanya


Atasi semua perbedaan

Kau dan aku sahabat

Untuk selamanya… selama-lamanya setia…




Tiada bukit yang terlalu tinggi


untuk kita daki bersama

dan tak ada laut yang terlalu dalam

untuk diselami…




Sahabat untuk selamanya


Bersama untuk selamanya

Kau dan aku sahabat

Untuk selamanya ohh..




Sahabat untuk selamanya


Berbagi dan saling menjaga

Kau dan aku sahabat

Untuk selamanya… selama-lamanya… setia…

Muaahaha.. comel tak? comel tak? Psst.. aku tanya untuk yang dah dengar je k.. yang tak tu, senyap uddaaaa.. hehe! So lagu tu, aku tujukan untuk bFFs aku..


aini --> kawan semenjak aku mengenali alam persekolahan sehinggalah berpisah kini..

fatin --> kawan bertudung labuh yang fasih bertaranum, rawi marhaban kitorang..


tata --> paling matang walaupun loyar buruk kadang- kadang..


noi --> mula rapat dengan kitorang tahun lepas ( marhaban ) dan paling susah untuk dicari.. ala- ala misteri gittuu..


dekkin --> persamaan identiti dengan aku (muka macam cina, selalu dipanggil kecik), tapi dia lebih bijak dari aku even aku lebih rajin dari dia..


yana --> member sebelah meja sejak form 4 n 5, di mana dia di situ aku, sama gilanya dengan aku dan ratu melatah..


emy --> suara yang serak0 serak gittuuu..berpisah lepas pmr.. luar rock tapi di aty lembut..


rija --> awek dusun yang memang gila- gila dan pandai main gitar..


kawan- kawan plkn..



kawan sekolej..





dan last.. opp kos la pembaca- pembaca belog ini kan.. walaupun tak berapa nak kenal tapi, sekurang- kurangnya ada lah jugak segelintir yang sempat gak chat..






















Dec 16, 2010

fikiran kuning si anak terhadap bapanya

Seorang bapak memanggil anak gadis daranya yg seksi bebeh@ cun melecun putih melepak masuk kedalam bilik. kemudian...

Bapak : shiela, sini jap. Bapak nak tunjuk sesuatu ni.

shiela : Ya bapak, ada apa?

Bapak : cni masuk dalam bilik, pastu tolong tutup semua tingkap.

shiela : Apa???!!! (isk? bapak aku ni? lain macam jak)

Bapak : tutup tingkap ,.cepat sikit .....

shiela : Ya bapak, shiela dengar

walaupun dalam keadaan ragu2, shiela menurut sahaja perintah bapanya, dah la berdua-dua ja kat rumah.

Bapak : Okeh...cni duduk sebelah bapak. Heh? hehe...

shiela : Eh!!! bapak, shiela kena keluar dari bilik ni. Sat lagi mak balik...abis aaaa.

Bapak : Tak payah risau...duduk sini cepat!!!! Jangan bapak paksa.

shiela terpaksa la duduk... berdebar giler dahh. dlm kepalanya terbayang perkara bukan2.

bapak : Cantikkk!!! Yiihaaa. Astalavista bebeh. Okeh, cepat masuk dalam selimut bapak plak.

shiela : Apa???!!!

Bapak : Masuk la cepat!!! Dok cakap banyak pulak. Bapak ikat mulut tu kang....

shiela : Bapak...shiela takut laaa. (nak nangis)

Bapak : shiela anak ku manis, tengok ni

shiela tak sanggup nak tengok... dia pejamkan mata. Dia tahu, bapak dia dah buang tebiat. Bapak dia dah gila. Tapi dalam hati, shiela teringin jua nak tengok. Dia pun bukak la mata sikit.

Bapak : Cantik tak JAM G-Shock baru bapak ni. marak dalam gelap. Mahal nih!!! Dah, pegi keluar.

....... >> wat saspen je bapak dia ni..

Dec 15, 2010

lelaki terbaik untuk seorang insan bergelar perempuan

Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk kite sayang kat ayang?
Semalaman kite duk pikir soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap semester kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap semester kite ulang paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal,kita bagi yang besar kat ayang. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je.

3. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun.Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.






4. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite cam sami buddha. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi kene reject. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul?

5. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30 Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang,tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe.

6. Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang pakse kite romen ngan ayang. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan Pahang nak beli kondom. Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite diam je duk tepi akuarium… tengok ikan emas tengah romen.






7. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru.Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat,member ayang ketawakan ayang. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.

8. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati.Ayang tak kate pa pe pun.Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat…..