Mar 20, 2011

macam mana nak tukar warna tulisan bila kena highlight

Haha, apa punya tajuklah. Sebenarnya nak pendekkan lagi tajuk tu, tapi takut ada yang tak paham pulak. Cea, entah- entah ada yang tambah tak paham dengan tajuk aku sekarang ni, LALALA. Akey, abaikan. Kita teruskan dengan tajuk kita kat atas tu k.

Ada yang tak paham lagi ke? Korang boleh tengok kat gambar bawah ni k.



Haa.. selalunya kalau kita nak highlight, bukan ke warna tu menjadi biru? Tapi apa yang dapat kita lihat kat sini, ianya telah berubah menjadi berwarna pink! Woah.. cantik bukan? Well, tak semestinya kita tukar jadi warna pink aje, boleh tukar warna lainlah. Janganlah takut...hehe!

dashboard--> design--> edit html--> klik expand widget

Tekan pulak F3 kat keyboard korang bagi memudahkan pencarian dan sila cari code ni.

 ]]></b:skin>


Dah jumpa? Baik, sekarang copy pulak code kat bawah ni.

 ::-moz-selection{
background:#F665AB;
color: #FFFFFF;


Tulisan berwarna merah tu ialah background bila korang dah highlight nanti manakal tulisan berwarna hijau tu pulak ialah warna tulisan. Korang boleh tukar mengikut citarasa korang sendiri. Nak tukar tapi tak tahu code warna? Boleh rujuk kat sini .

6 comments:

  1. xfaham,huhu,..ni untuk dlm entry ke hglight tu?,.

    ReplyDelete
  2. sangat kreatif dan x kedekut ilmu..cayalahhh!!

    ReplyDelete
  3. Kak, kenapa tak menjadik? Tolong jelaskan yew....

    ReplyDelete
  4. huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu! tak menjadilah!Akak tolonglah saya!

    ReplyDelete