Mar 17, 2011

tutorial letak benda comel/ image bergerak kat shoutbox

Akey, sebenarnya tutor ni dah banyak yang buat. Akupun malaslah nak post benda yang dah umum, ye dak? Tapi, kasihan pulak bila aku tengok masih ada yang tertanya- tanya, so here we are. Bersama dengan tutorial lagi! :p

1. Akey, mula- mula sila Log in dahulu ke shoutbox anda.
2. Pergi ke setting dan pilih smiley.
3. Korang boleh pergi kat myemo, glitter dan banyak lagi sites untuk ambil url code tu.
4. Then, paste url yang korang dah ambil tu kat kotak panjang ni. Macam kat bawah ni.




5. Kotak nombor dua tu pulak, korang isilah apa- apa yang korang nak untuk gambar tu. Contohnya, korang letak url code gambar tu buku, so bila korang tulis perkataan follow kat kotak nombor dua tu, gambar tu akan muncul instead follow word.

6. Dah siap letak, klik button add tu.
7. Save.
8. Dah boleh komen kat bawah ni kan? HAHA.

10 comments:

  1. yup,help me a lot in decorating my blog...

    ReplyDelete
  2. @Queen ANNE, sm2..

    @ yang istimewa..really? hehe..well, trimaz for coming anyway

    ReplyDelete
  3. salam,shoutbox yg nk kne log in tuh yg katne eyh?

    ReplyDelete
  4. @_iezrah!, shoutbox yg nk kne log in tu kt site yg awk buat shoutbox..klo blm ade blh p kt site ni--> klik

    ReplyDelete
  5. nak letak url yang mana satu (gillter),yg myemo nape x leh nak copy ek? sume jadi kotak 'x' why tolong perjelaskan....

    ReplyDelete
  6. @Fiqa4, klo kt glitter kne klik gbr tu dlu then bru amik url dia..start dr http smpi la gif.. klo myemo not sure np jd cmtu..mgkn sbb ade slp code..

    ReplyDelete